"SL vs Bil"

Hur går det ihop att varje gång du har bråttom, så lyckas det nästan alltid hamna 10 stycken sjösniglar framför dig, som på ett brutalt långsamt sätt lyckas blockera vägen in i det sista.

.. Har tanken väckts att det kanske blir smidigare att ta bilen?  Då det kan inträffa att kollektivtrafiken blir försenad pga. Löv på spåren, duggregn eller att någon “trillat” ner på spåret? Säkert, men De facto spelar det ingen roll, tar du bilen är det ytterst troligt att du för eller senare hamnar bakom någon fiskmås med körkort som för säkerhetsskull kör -10km/h under begränsad hastighet och saktar in redan innan den börjat accelererar. Fast det är ju som vägverket säger , du kan aldrig vara nog försiktig...

Ne för bussen är ju trotsallt bra, den kommer oftast i tid, och killen som kör är ju också gladast i Sverige. Har du köpt en remsa för 180kr(staten fått hjärnsläpp?) så är det inte heller omöjligt att du kommer få en stämpel från gårdagen, då Stockholm allmänt slutade använda remsor för 5 år sen...

Om du vill hinna med tåget bör du också se till att boxa dig fram närmast dörren såvida du inte vill riskera att hamna bakom daghemmet “sländan” och 20 pensionärer som ska ut på utflykt och inte har någon tid att passa...  Väl på stationen kan du se framemot en utskällning av spärrgubben som på sitt mest pedagogiska sätt talar om för dig att du har en gammal stämpel och att du måste vara rejält väck i huvudet för att du inte listat ut sifferkombinationen och upptäckt att datumet på stämpeln är fel....


Har du tur hinner du nätt och jämnt med tåget och precis när du satt dig så bör du räkna med att få en liten gullig lapp på sätet bredvid dig, med texten “hjälp mig jag lurar folk på pengar och mina barn på bilden finns inte, skänk en krona tack” av en man i nikedunjacka som samtidigt går och snackar i sin iphone. . .  

Har du tur händer det inte så mycket mer, men det kan också kliva på ett dagis med tiomiljoner skrikande ungar, rumänska dragspelsmusikanter, eller en hop av flickor i fjortonårs åldern vars samtalston är högre än Fidel Castros tv-predikan. Eller så kan du också få oflyt att hamna bredvid en riktigt gosig  mamma i 40års åldern som över telefon diskuterar i 15 minuter om vad hon vill laga till middag och berättar sedan om hur trist jobb hon har...

Det är alltid lika spännande att bege sig iväg nånstans med stockholmslokaltrafik..  

"Skruvad som Zlatan"

Zlatan Ibrahimovic, "mannen myten legenden", även om du grävt ner dig 10 meter under jorden i Sibirien kommer du troligtvis få veta all onödig information som möjligen berör denna människa. Sen flera år tillbaka kan jag inte erinra mig att det gått en dag utan att pressen utelämnat vad han åt till frukost eller hur många mål han gjort eller nästan gjort senaste veckan.

Är inte Zlatan i grunden ett unikt fenomen? I nuläget är han en av Sveriges stora ansikten utåt, och i Sverige har han också blivit svenskare än sill, ABBA och IKEA. Men det är ju också så media funkar, lite trist att den ända som blir svensk i Rosengård är den som gör många mål. Grattis Zlatan hela Sverige älskar dig, utom jag.

Obestridligen är Zlatan en stor talang inom fotbollen, så varför kastar jag nu skit på han?! Hade det inte varit för hans agerande utanför planen så hade jag förmodligen också tillhört den stora falang  som avgudar honom, men en del grejer har jag svårt att smälta. Bl.a. Bara för att du blivit känd och överbetald är det synd att attityden följer efter...

Första gången han vann guldbollen (som också är ett av världens tyngsta priser du kan erhålla eftersom Svensk fotboll faktiskt har en oerhörd mängd av duktiga spelare som hyser en enorm kvalitativ spelteknik(???) .) Som många fiffiga personer förutspått, så kammade Zlatan hem detta pris, men då han inte kunde närvara spelades istället en intervju med honom upp.
Bortsett från många ironiska uttalanden som “Jaaah, alla kan bli nya Zlatan” osv. Var det den avslutande frågan jag fastnade för. När reportern frågade vad Zlatan tänkt att ge till sin flickvän som snart fyller år så lutade han sig tillbaka i stolen, knöt händerna bakom huvudet och svarade på fullaste allvar, “jaaah, hon får Zlatan” . . . 

Programmet 100 höjdare har också gjort en intervju med Zlatan där det går att skåda ytterligare ett par intelligenta uttalanden från en då lite yngre Zlatan..



Robin Paulsson är  tråkigt nog en av få komiker som vågat sig  på att faktiskt driva med Zlatan ett steg längre. Oväntat nog har inte den "riktiga" Zlatan visat upp sig i MTV-Cribbs så därför har istället en fiktiv video på hur det hade sett ut. Ganska nice att Robin gör det hela mer likt än Zlatan själv t förmodligen hade gjort.


Dagens WTF:  Ett sjölejon kapar en polisbåt, för att citera Gunde Svan, "ingenting är omöjligt" .... se videon på Aftonbladet tv (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5467708.ab)

"Eurotrip"

Alldeles för länge sedan jag delade med mig av mina vardagstankar, men tillskillnad från många andra skribenter av liknande art har jag ett liv vid sidan av Internet.

Har varit mycket resande för min del de senaste månaderna, kom hem från Czech Republic igår och ikväll bär det av till Mallorca Magaluf.

Under föregående vecka Bl.a. Tillbringade jag en dag sittandes på ett tåg som gick från ena kanten av Tjeckien till den andra..  Saken är den, att detta fordon uppfyllde kriterierna att benämnas tåg endast för att det (faktiskt) åkte på räls. Då jag sovandes i en cupé med en luftfuktighet motsvarandes Amazonas djungel, vaknar upp av att det sprutar vatten i mitt ansikte från det stängda fönstret jag lutar mig emot inser jag att jag inte heller är ensam i cupen längre..

Mitt emot mig sitter ett medelålders par och bredvid mig en äldre man...  Då jag inte längre lyckas somna om tvingas jag istället till att betrakta dessa medresenärer under de sista timmarna.

Paret sitter och diskuterar viktiga ämnen som vilka filmer de sett och inte sett .  Inget fel på temat men illa nog så är konversationen  mindre rolig och övergår senare till att vara fatalt olidlig. Varför? För att dessa individer led av samma sort av “tänka-högt” demens som övriga halva världen.

Var och varannan mening löd: “Vad var det jag tänkte på?!” eller “Vad var det jag skulle säga?”...

(Är det en konsekvent fråga att ställa i en dialog? Vem f*n kan veta vad du tänkte eller inte tänkte om inte du själv?! Onekligen kan det hända vemsomhelst att man tappar bort det man hade på tungan, men då är det kanske lämpligt att svälja det och försöka erinra sig en stund innan man gapar. )

Efter en stund dyker konduktören upp och  ska kontrollera att vi gjort rätt för oss och införskaffat biljett. Då var det istället dags för raketforskaren bredvid mig att ta plats på scenen. I biljettstämplar vevan ställer han frågan
“-Är det här tåget till Prag?”

(Visserligen var det tåget till Prag, men vem sätter sig på ett tåg och åker i två timmar utan att vara säker på vart det är på väg? Sådana tillfällen är prima skapta till att vrida på huvudet och säga “ehm Nee, det åker till Warszawa” Trist nog ställdes denna intelligenta fråga ej till mig utan till konduktören som nu räddade mannen från en propp. )

Så kan det va, alltid lika trevligt att resa runt i världen.

RSS 2.0