Snåla tjuvar eller bara helt *****??

Sverige har drabbats av ytterliggare en hård lågkonjunktur och en påfrestande istid, som satt sina spår i stort sett överallt. Våran utomordentligt välfungerande kollektivtrafik har slagit nya världsrekord i att inte följa tidtabellen och övriga Sverige har gått in i en apatisk ”hej kom och hjälp mig dvala.” TV har haft högre tittarsiffror än någonsin och visat ännu fler meningslösa program än någonsin. Men visst vi går ju framåt för det kunde ju alltid varit värre som man så gärna uttrycker.

Bloggen har legat på is ett tag då det har varit mycket annat roligare att göra men i brist på annat så känns det som att en uppdatering vore på sin plats.

 

Vad har då hänt sen senast? Ni som läst lite tidigare inlägg minns att jag berättade om den lokala ninjan som så sent som förra året kröp igenom en 4 meter tjock taggbuske för att utrustad med petflaskor och vattenslang försöka suga ut bensin från min kärra.

 

Nu har dock dessa fiffiga tjyvar tagit nästa steg och istället märkt att det är rätt svårt att suga ut bensin med tanke på de nyare bilarnas (”nyare” = bilar 97 och frammåt..) spärr som gör att man inte kan dricka bensin med hjälp av vattenslang från tanken. Så istället har de listigt nog börjat smyga sig med en borrmaskin om natten och borra ett hål i tanken. Eftersom en tank rymmer ca 60 liter (beroende på bil) och tjyvarnas pet-flaskor rymmer mellan 1,5 – 2 liter så blir det alltså en hel del soppa som går till spillo.

Så en person som precis har tankat sin bil och får tanken genomborrad förlorar ungefär 500-600 kronor i bensin pengar + 5 – 6000 kronor i reparationskostnader för en ny tank, medan den listiga tjyven får ungefär 50 – 100 kronor bensin med sig (beroende på hur många pet-flaskor denna orkar släpa med sig.)

Proportionerna är kanske glasklara...

Det vore nästan värt att sätta en liten gullig post-it lapp under bilen på tanken med texten ”Hej, för att vi båda ska tjäna på det här så ring mig på det här numret så får du 200 kronor till soppa och jag blir inte av med halva årsinkomsten, tack”

 


RSS 2.0