"Någon som sett telia-tanten"

"Se upp för dörrarna, dörrarna stängs". Alla som har åkt tunnelbana vet precis vad det syftar på. Jag kan inte låta bli att tycka synd om den stackars person, som 8 timmar om dan kör tuben och vid varje station (!) måste upprepa samma fras., varför fixar  inte SL ett playback som de har t.ex. på pendeltågen, ni vet en porrig röst som alltid säger "Nästa Stockholm central"...  borde ju inte vara något problem...

... ringde idag och signalen går ändå fram till röstbrevlådan, och de som inte har ett eget inspelat meddelande har istället "Telia-tanten" (skulle va kul att veta vad hon egentligen heter) som kommer med sitt "Abonnenten du söker... bla bla"   
Satt och tänkte på hur kul det skulle vara att träffa henne på riktigt, ja menar hela Sverige har ju hört hennes röst men ingen vet hur hon ser ut! Är hon lika stelt formel och koncis i sitt språk till vardags?!  Riktigt mysterium...  
_________________________________________________

Såg häromdagen nån på stan som sprang runt med en såndär t-shirt som alltid har nån text på sig, ni vet "Världens bästa fjortis" osv...  Den här gången stod det "Singel"....    haha. Ja vad ska man säga??  "Prova en annan tröjja"..... 

_________________________________________________

Dagens WTF:

Läste i aftonbladet för några dagar sedan om en pojke som helt oprovocerat blev skjuten av en maskerad man på en parkbänk, i en ny artikel har nu aftonbladet publicerat pojkens bild på denna bandit...   dock är ju frågan om de hittar rätt kille....     http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2580942.ab

"Sthlm-citys nya campingplats"

På bussen idag försökte jag rensa hjärnan genom att läsa en bra bok, dessvärre gick tankarna till att lyssna på en konversation mellan två personer som sitter i sätena bakom. Person A och B diskuterar över hur de på olika sätt försökt att gå ner i vikt (båda är relativt överviktiga) utan att lyckats.

Det råder ingen tvekan om att det kan vara svårt att gå ner i vikt och en del kan ha svårare än andra att lyckas, men det som gjorde mig irreterad var att båda satt men varsin Coca-Cola (!) i handen samtidigt som en av dem äter choklad! ! !

I samband med att jag uppmärksammade detta var min empati totalt nollställd. No shit att det är svårt att gå ner i vikt, men sen när blev det lättare av att du proppar i dig massa godis och läsk? Det krävs ingen matematik för att räkna ut detta, och faktum är att det inte heller är första gången jag ser den här typen av situation. Tänk efter själv, hur ofta ser du överviktiga människor sitta med en morot på tunnelbanan?
_____________________________________________

Senaste dagarna har också Stockholm fått en ny camping!  Bandet KISS spelar på stadion ikväll, och därför så har ett flertal rockare sovit utanför arenan i förhoppning om att få bra platser de senaste 3 dagarna (!)
För min del kan jag inte förstå poängen med att köa i flera dygn på en trottoarkant för att idag (fredag kl. 14.00) stå först i ett led av 100 personer. Funderade på vad som kan vara orsaken till detta:

1. Man har grovt synfel!
2. Man är under 1.50möh.
3. Man vill visa hur stort fan man är!
4. Man har inget liv!

Personligen tror jag oddsen lutar åt alternativ 4, för om man är beredd att sitta i flera dagar i en kö kan man inte ha mycket till fritid. Så det slog mig att om jag hade varit arrangör så hade jag kört med försäkringskassans system, man kommer dit, tar en nummerlapp och sen går man, dock är ju frågan om det istället inte hade blivit en fet kö till den automaten istället... 

________________________________________________


Dagens WTF:
  

Aftonbladet: "På något sätt försvann maten från den japanske mannens kylskåp, utan att han själv hade ätit av den.

Först när han installerade en övervakningskamera besvarades mannens frågor.

En mystisk kvinna gömde sig i hans bostad och åt av hans mat. "


Läs hela artikeln på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2577149.ab  ....

"Under mitt paraply"

Satt och filosoferade på pendeln hem idag över musik och dess texter, kom framm till att i stort sett alla texter på engelska låter 10ggr bättre än de hade gjort på svenska, men fattar inte vad det beror på?!

T.ex. Rihanna med låten "Under my umbrella" som jag tor ingen lyckats missa vid det här laget.

Såhär ser refrängen ut:  "When the sun shine we'll shine together
                                             Told you I'll be here forever
                                             Said I'll always be your friend
                                             Took an oath, I'mma stick it out 'til the end
                                             Now that it's raining more than ever know that we'll still have eachother
                                             You can stand under my umbrella"

Såhär ser hade det sett ut på Svenska...

                                         "När solen skiner så skiner vi tillsammans
                                          Sa till dig jag är här föralltid
                                          Sa att ja alltid blir din vän
                                          Gav en ed att jag stannar kvar till slutet
                                          Nu när det regnar mer än nånsin vet att vi fortfarande har varandra
                                          Du kan stå under mit paraply"

Provade att nynna lite till musiken och även om det varit Pavarotti som stått för sången så är det mot alla odds att det kommer låta bra!  Så därmed kan vi ju dra en solklar slutsats, att det är stor tur att Rihanna inte är svensk.
____________________________________________________

Sen nått jag tänkt på är att det nuförtiden finns säkerhetsbälten på de nyare bussarna, men ingen tycks använda dem! Så idag när jag satte mig på bussen hem så tog jag på mig bältet, och i sammaband med *klicket* märker jag hur alla huvuden vrids mot mig.  Dock så var blickarna man fick inte "duktig pojke som tänker på säkerheten"  utan "Eh, han e  ju dum i huvet?" 

Däremot när man åker bil är det inget snack om att bältet ska vara på, varför är det skitsamma i bussen men inte i bilen?!
_____________________________________________________

Dagens WTF:  När det sitter en lapp på entrén till ICA med texten: "OBS! Gå inte in i dörren"


"Ingen ökning av barnfetma i USA"

Kom nyligen hem från en glassig dag i skolan, och somvanligt stöter man på saker som i mina ögon är halvt som halvt skruvade...   Efter att snabbt gått igenom mailen klickar jag mig in på aftonbladets hemsida, och ibland är det ofrånkomligt att fundera över vad som är bra och dålig journalistik.

bland de färska artiklarna fans bla.en om morden i arboga och i ingressen stod: 

"..31-åriga kvinnan misstänkt för morden på Max och Saga "Kan misstänkas vara psykiskt sjuk". 

Hur många raketforskare på NASA krävs det för att lista ut att om en kvinna reser hit från Tyskland för att slå ihjäl två småbarn och misshandla deras mamma så har hon förmodligen inte "alla indianer i kanoten" ? ? ?


Jag skrollar ner en bit och nästa punchline dyker upp, den här gången är det en länk till atonbladets media tv med texten: 

"Här besöker vi försvarets underjordiska kommandocentral En av Sveriges försvarshemligheter - mitt i centrala Stockholm".

Sveriges försvarshemligheter ??? Men inte tillräkligt hemligt för att hamna på löpsedeln?!  
 

Tillsist får jag syn på en liten ruta med texten "Senaste nytt" , yes äntligen lite vettiga saker, dock kommer besvikelsen lika snabbt när jag på raden under läser:

"Ingen ökning av barnfetma i USA" 

Är det senaste nytt? Är det vad folk vill veta? Har de gått runt hela dan och frågat sig själva "hmm undrar hur det är i USA idag med barnfetman?"
Mycket möjligt (!)  Men finns det inget mer rimmligt och adekvat att skriva om? Är den dagens globala nyhet vad Paris Hilton gjorde förra helgen? För ibland kan man undra...
________________________________________________________

Dagens WTF:  När du blir tillfrågad av en turist i Kungsan: "Do you speak Swedish?"

"Stark eller mild sås?"

Var och käkade kebab för nån dag sen, och alla som varit på ett stereotypt kebabhak vet vilken jargong som gäller...   Du kliver in, ser nån ensam figur klämma i sig sin kebab med bröd, förövrigt e stället öde, så man traskar fram till disken för att göra sin beställning, men just här kan historien komma att skilja totalt!

För är du en svensk man eller kvinna (A) i medelåldern så kommer fortsättningen sannolikt se ut såhär:

Kebabman:       Hej och Välkommen! 
                   A:      Hej, jag skulle villja ha en kebabtallrik, som jag tar med. 
 Kebabman:      Javisst, ett ögonblick! 


Ser du ut att vara 1a eller 2a generationens invandrare (B) blir det istället: 

Kebabman:         Hej kompis, vah zka du ha? 
                  B:         Tja, jag tar en kebabtallrik
Kebabman:          Javizzt ett ögonblick min vän.. 


Efter detta följer sedvanligen en utfrågning om du ska ha "allting på" och därefter "stark eller mild sås", det jag inte fattar är:
1. Vill jag inte ha allting på så kan jag tala om det själv?  
2. Stark eller mild sås? = ingen smak eller mörda smaklökarna? Är det så svårt att fixa en sås som är lagom?!  

_________________________________________________________________________________________

Här om kvällen satt jag framför datorn och tänkte va lite social så loggar därför in på MSN (om det mot förmodan finns någon som inte vet vad är så kan man lika gärna sluta läsa nu!) 

Väl inne på chatten så ploppar det upp en ruta där någon pajas skriver "Vem är du?" 
Jag vet att denna fråga inte är helt sällsynt och därför undrar jag vad dessa typer förväntar sig. Ska man skicka sitt CV eller ska man kronologiskt  börja beskriva sin uppväxt fram tills idag?! 

Oftast är denna intelligenta fråga uppföljd men t.ex. "Känner vi varann?"  Om du inte vet vem jag är så känner vi antagligen INTE varandra...  

Då slutligen dyker nästa klichéline upp som t.ex.  "Vad gör du da?"  Ja, vad gör man, mer än att skriva med nån iqbefriad pajas som även tycks missat en ring ovanpå a:et.

Ne, oftast slutar samtalet där och kanske tur det... 

______________________________________________________________________________________

Dagens WTF:  När någon skickar e-mail med texten att dennes internet inte fungerar.... 

"Darwins teori gäller i tunnelbanan?"

Att folk förväntar sig saker kan ha många förklaringar, men ibland kan man fråga sig hur bra det i själva verket är.. 

Ett typiskt exempel på det är frågan: "...Kvitto?"  Man får av kassörskan när man handlar. Då 99 % av Sveriges befolkning automatiskt svarar med tvärt NEJ! på denna fråga tillhör jag den lilla procent som totalt shockar med ett JA!

Scenario.. jag står i kassakön på ICA; i kassan står en medelålders man som liknar Kristian Luuk och som på en 5 km radie utstrålar hur tråkigt hans jobb är. Hälsar knappt och pratar torrt och på gränsen till att man inte hör...  så, tillsist är det min tur att betala... 

Jag:  Hej Hej!

Kassör:   ....,  va de bra så?

Jag: Yes det var allt!

(Kassören knappar in lite siffror och undertiden drar jag mitt kort... )

Kassören: ..Kvitto?!

Jag: ja tack!

...och i samma sekund som jag svarar knögglar han ihop kvittot framför mig, det går 2-3 sekunder då jag står helt tyst och tittar på honom och hans hand, samtidigt som han inser att jag mot all förmodan faktist ville ha kvittot, så han öppnar sin hand och det som nu blivit en pingisboll av kassapapper börjar han försiktigt knöggla upp samtidigt som han sträcker fram den.

________________________________________________________________________________

Ett annat fenomen är det såkallade "Chicken-race" som uppstår varje morgon jag går i tunneln mellan pendeln och tunnelbanan. Då en del typer totalt missat att det råder vänstertrafik (!) i denna tunnel så går de rakt emot strömmen..  

Det absolut värsta med dessa är att de helt och hållet kalkulerar med att folk kommer vejja för dem. Flera gånger har jag fått "slänga mig åt sidan" för  tanter, småbarns föräldrar och unika EMO-kids som marscherar över allt i sin väg. Frågan är vad som skulle hända om man inte aktade på sig, om man en dag bestämde sig för att gå över allt och alla precis som dom, tänk er vilket kaos det skulle bli?!
______________________________________________________________________________________

Dagens WTF: När Selecta automaten på stadion har kampanjen "En för 18:-"


"Hej ursäkta jobbar du här?"

Tillbringat helgen på mitt extraknäck vilket är att vara butiksbiträde i en leksaksaffär. Efter varje gång blir jag lika förvånad över hur en del människor vräker ur sig sina frågor utan eftertanke. För att ni ska få en bild av vad jag menar så är det här några av många (!) skruvade frågor jag får under en dag.


 Scenario:


1. Jag står på en stege och fyller på pussel...


"- hej, ursäkta.. jobbar du här?"


(Svar i mitt huvud: Eh nej din idi*t, jag står bara här för att jag älskar att fylla på varor i en leksaksaffär.)

Svar; A det stämmer, vad kan jag hjälpa till med?




2. "-Hej min son är 3 och ska fylla 4, vad ska jag köpa till honom?"


(Svar i huvet: Hur F*n ska jag veta vad din snorunge tycker om, vi har över 10 000 leksaker här...)

Svar: Ja det beror på "små skrattar", lego är alltid populärt...



3.  "-Öh hurru du, den här trampbilen, är den nått att ha eller??!"


(svar i huvet:  Nej den är riktigt keff och går sönder efter 3 dar precis som allt annat skit du ser här.)  

 Svar: jorå den ska hålla så länge man inte kör genom eld och vatten. *fejk ler*



4. "-Hej min dotter såg nått på tv som liksom låter och lyser??? ......  Har ni det?"


(Svar i huvet: Är det allt jag får att gå på? hmm kan det va en ficklampa med inbyggd stereo från japan? )

 Svar; Nej tyvärr så vet jag nog inte vad du är ute efter, men ska höra med en kollega, ett ögonblick.



5. "Hej ursäkta jag undrar hur många bollar ni har i den där bollhavspoolen?


(svar i huvet: 395 st!! Kanske 394 men jag är inte helt säker....VA????"

Svar: Ja du bra fråga. Jag vet faktist inte, tyvärr. Men uppskattar att det är 5-6 sådana bollförpackningar där borta.



6. "Hej... "KALLE! " heheh"  Tänkte köpa de här spelet men  vad betyder den här "3+ skylten?"


(svar i huvet): Det är temperaturen som ska vara i rummet när man spelar!!! ... eller?)

 Svar: Nej det är rekomenderad ålder för spelet, t.ex att det kan vara blodigt ellet att det är på engelska och kan vara bra att förstå så att man klarar uppdragen och helheten."


RSS 2.0