"Kul med jul?"

Varför har jag en röstbrevlåda till min mobil? Jo, för att folk ska lyssna igenom min väl artikulerade och genomtänkta introduktion och två sekunder efter pipet lägga på.

 

Kan min röst vara så sexig att en del njuter sig drömmandebort och rent utav glömmer att lägga på luren i tid? Vem vet, men problemet i det hela är att det händer allt för ofta. Antingen lämnar man ett meddelande, eller så gör man inte det. Att upptäcka det som troddes vara ett viktigt meddelande istället är fnysningar av någon snorig person som inte orkat trycka på en knapp i tid kan jag vara utan.

 

Lika roligt är det såkallade ”knullringandet.” Telefonen vibrerar och det är precis så att du lyckats att få upp den då signalen avtar. Men poängen är inte att du ska hinna svara, utan istället uppmärksamt se att någon fattig person utan abonnemang vill att du ringer upp, då veckopengen visst inte räckte till för att fylla på kontantkortet, synd.

 

Hur skulle det se ut som alla började följa denna filosofi? Har man inte råd att ringa ska man låta bli. Ringer jag killen på eniro och säger ”-Öh kan du ringa upp mig?“  

______________________________________

 

Snart är det jul, ja vad kul, NOT. Julen har ett syfte, att suga pengar på alla möjliga sätt.

 

Långt bak i tidernas begynnelse uppfanns denna högtid för att fira Jesus. Faktum är att idag så undrar jag hur många som ens tänkt på Jesus när de hör ordet jul. Det hela har istället förvandlats till en stor kommersiell verksamhetskarusell där det gäller att sätta rekord i säljandet av lussebullar och annat (o)nödigt.

 

Allt som möjligen går att säljas kommer att köpas, och förpackas i mil av omslagspapper som sedan ska ligga under ett barrträd uppiffat med elljus, knäck och glasbollar som därefter placeras i vardagsrummet.

 

Det kanske mest absurda med det hela är att man byter namn på diverse saker för att det ska låta som man kommit upp med nått helt nytt. Ta bara en sådan sak som julöl. Vad f*n är det? Jo, det är vanlig mörk öl som (exceptionellt undantagsvis är kryddad med någon ”jul” krydda, t.ex. kardemumma) och förpackad i en ful färgglad burk med texten JULÖL och plötsligt så är det en radikal skillnad.

 

För att inte tala om julmust, kan någon förklara på vilket sätt denna skiljer sig från påskmusten utöver det att man satt en gullig hare på etiketten istället för en tomte, samt gjort ändringar i texten? Nej, det är ju faktiskt same shit. Bara en tidsfråga innan det också kommer midsommarmust eller Valborgsmust.

 

Restaurangerna passar på att ställa ut all mat de kommit över på ett bord för att sedan sätta upp skylten ”julbord” utanför som egentligen är en vanlig buffé, fast lite dyrare. Affärerna skriver ”julrea”, eftersom det för tillfället är jul. Resebolag och övriga listiga entreprenörer sätter nya (jul)priser på sina tjänster. Elbolagen gör reklam för sin ”billiga” el i samband med att grannarnas krig om ”flest blinkandelampor i trädgården” startar. Med andra ord hela samhället går in i denna fiktiva tro om hur bra allt blivit, och pengarna bara rullar.

 

Media trycker på från alla håll och kanter, finns det någon tidning som inte skyltat med ”julbilagor”? Nu är ju frågan vad hände med Jesus och firandet? Han är förmodligen överlycklig när han från sitt lilla moln tittar ner på oss och konstaterar att det kanske inte riktigt var såhär han tänkt sig, men att folks lycka idag inte bygger på att vara friska och att det har vänner runtomkring sig, eller . . . ?

 

__________________________________________

 

Dagens WTF: Det sägs att kriminalitetskarriären börjar redan som liten..    En 11-årig pojke i Bålsta blev natten till lördagen biten av en polishund, efter att ha blivit stoppad av polisen bakom ratten på en stulen bil. ”

 

 

 


"En Wisserbesser använder cykelhjälm?"

 

Vem har inte som litet barn blivit i bankad att det är en obligatorisk oskriven lag på att använda cykelhjälm. Självfallet är det bra att använda den, men det som skapar den motstridande intrigen är dubbelmoralen hos de vuxna. Samtidigt som deras ungar ska använda hjälm cyklar större delen av deras föräldrar utan.

Lika bra pedagogik som att stå med en cigarett i munnen samtidigt som man försöker övertyga sin pubertala fjortonåring om hur fel det är att röka.

 

Det finns en tunn subtil gräns där den rådande inställningen till att använda cykelhjälm övergår till att vara något som endast elitcyklister, pensionärer och sist men kanske främst: nördar använder.

Att en 17-åring vägrar sätta på sig en hjälm med argument som att denna kommer bli nerspolad i skoltoaletten kan jag hålla för adekvat och trovärdigt. Men att hans mamma inte har det är lite svårare att få ihop… lever denna uppfattning kvar någonstans långt inne, eller anser sig de vara ”för bra för att ramla”, vilket leder vidare till att hjälm är ämnat för kids men onödigt för mig. Det har blivit en raritet att upptäcka folk som insett syftet i det hela, och att hjälmen kanske kan fylla en funktion.

Som förälder bör man eventuellt tänka till en extra gång innan man sätter igång med nästa föreläsning…

 

_______________________________________________________

 

Att vara en såkallad ”besserwisser” borde kunna placeras in i folkhälsofacket ”medfött genetiskt fel.” De lyckligt lottade som kan finna nöjet i att alltid vid bästa möjliga tillfälle få rätta till folk, en tvångstanke som dyker upp direkt då chansen ges.

Oavsett vad det gäller, var, när och hur så har de här människorna tydligt nog tappat bort den lilla gubben på axeln som talar om att det kan kvitta om du påpekar en i grund och botten skitsak.

 

Sjukdomen kan kategoriseras på många sätt men vanligt förekommande är ”språkpoliserna.” Har du missat att sätta ut ett kommatecken i en mening eller skrivit ihop två ord till ett sammanhängande (särskrivning) kan det skapa en otrolig ilska hos dessa. Istället för att enkelt ignorera det och konstatera för sig själv att ”jaha här var det ju fel” så kommer de istället att konfrontera dig i ca 5 minuter om du verkligen kan svenska språkets satsdelar.

 

Sen finns det också dem som inte kan släppa undan sådant som saknar kontext till helheten. Ett prima exempel på det är när du för någon återberättar en historia:

 

En fiktiv historia mellan A + B som berättar för C:

 

A: - A så kommer vi ur affären och jag höll på att krocka med en tant som hade någon liten hund typ en Chihuahua…

 

B: - Det var en Dvärgschnauzer. . .

 

A: … A i vilket fall så gick vi vidare förbi McDonalds och…

 

B: Burger King.

 

A: …. Och kommer framtill tunnelbanan blabla osv.

 

Ni ser förhoppningsvis poängen. Jag själv kan inte kan sluta förundras över hur de här personerna finner det så otroligt nödvändigt att hela tiden fylla på med irrelevanta tillägg som istället för att bidra till sammanhanget skapar irritation.

 

Sen har vi ”ALLTskaVARAverklighetsbaserat-pedanter” som vid minsta lilla användandet av påhittade uttryck, metaforer eller överdrifter är kvicka med att tillrättavisa dig.

Säger du:

 

- ”alltså jag har inte tvättat jackan på 1000 år”

    …kommer snabbt….

- ”Vadå, levde du för tusen år sen?”

 

Även om man gärna vill undvika dessa lustigkurrar kommer du att stöta på dem i alla former utav sammanhang och det bästa medlet är att enkelt svälja det.

 

___________________________________________________

 

Dagens WTF: ”Ett nytt Fritzl-fall har avslöjats i England.

                             Pappan höll sina två döttrar fångna i 28 år.

                             De födde nio barn.”

 

 

Läs hela artikeln på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3856323.ab


"Ät inte gul snö... det kan va öl!"

Sverige, vad gör vi här? För att citera Johan Glans som ironiskt sa i tv-programmet Parlamentet ”… regn och piss och blåst 340 dar om året, mörkt som i en säck och kallt som i en jävla isbjörns rövhål…”  rakt igenom just det många av oss också tänker. Det blir svårt att försöka låtsas uppskatta det mysiga i vintervädret när du varje morgon måste gräva fram din bil ur en snödriva, beräkna förseningsformeln på bussens tidtabell eller överhuvudtaget riskera att bryta benet på vägen till brevlådan.

 

När man var liten så var det okey, man kastade snöbollar och byggde någon lustig snögubbe som alltid ramlade ihop efter en kvart. På dagis var hela december månad kantad av pyssel, du fick kludda ner färgglada papper och tillverka diverse skräpsaker att hänga upp i julgranen. Det var på den tiden då fortfarande julkalendern var sevärd och kompisarna gav dig kloka råd om att inte käka gul snö- På äldre dagar har denna ”julromantisering” övergått till präglad ångest så fort man kastar en blick ut genom fönstret.

 

Ett bevis på att detta inte är taget ur luften är bl.a. Svensk resestatistik till Thailand där under vintertid ungefär halva landets befolkning gömmer sig under ett parasoll. . .

__________________________________________________

 

Det svåraste som du kan göra i Sveriges huvudstad, är att hitta en restaurang som lagar svenskhusmanskost. Det finns numera fler kebabkiosker och Kinarestauranger i city än vad det finns pingviner på Antarktis. Vad har hänt med matkulturen, det som är vardaglig mat i skolan och hemmet är lika sällsynt på stan som koalor i öknen.

 

Har du en bekant på besök som du ska guida omkring, och ni bestämt vill äta t.ex. köttbullar så går det snabbare att åka till IKEA, än att försöka hitta ett ställe på 3 km2 radie om T-centralen som serverar detta . Frågar du någon främmande kommer denna att stirra på dig med tanken att du saknar alla indianer i kanoten och kommer från planeten Jupiter.

 

... kanske är det för att vi tröttnat på denna mat, och intresset är svalt?

 

_________________________________________________

 

Dagens WTF: Denna hiss påträffas vid Zinkensdamm, Stockholm.

(klicka för att förstora)


"Kuk, vad är det?"

Känner ni igen situationen, då man stannar av utanför huset och likt sin senila granne på 80 år med Alzheimers glömt bort om man låst dörren eller inte? Den vardagliga demensen som drabbar varannan person varannan timme, är den ofrånkomlig? Minnet låser sig och står i konfrontation med resterande hjärnan om man bara inbillat sig att man verkligen gjort det man tror.

Dessa saker som ingår i vår dagliga rutin och sker per automatik, ändå är det just dem som vi alltid lyckas förtränga komplett inom loppet av några sekunder. Kanske är det också anledningen, det som sker automatiskt ges det inget kvitto på i hjärnkontoret utan hamnar direkt i papperskorgen och följaktligen faller i glömska…

 

Precis lika illa är lidandet av tvångstankarna som gör att du vart tiondemeter måste känna efter om mobil, plånbok och nycklar ligger kvar i fickan. Bevisligen är den för många O-reflekterbara rutinen otroligt subtil för minsta lilla förändring. Har du av någon oförklarlig anledning lagt din telefon i ”fel” ficka kommer paniken att explodera i hela kroppen inom en millisekund.

 

Ibland kan det istället vara helt omvänt, du upplever något och det känns som att det inträffat tidigare, men du kan inte få ihop vart och när. Déjà vu känslan kan vara lika övertygande som en mammas predikan om att inte blanda vit och svart tvätt, men behöver inte vara grundad på något realistiskt.

Nu syftar det heller inte till traditionella nostalgi-flashbacks som bygger på suddiga minnesbitar du en gång i tiden upplevt. Utan scenarion som du vet inte har inträffat tidigare men likväl känns igen. Märkligt fenomen, har läst att det har med hjärnhalvornas koppling att göra men för en mer detaljerad upplysning kontakta en skicklig neurolog…  

 

____________________________________________________

 

Att snacka öppet om sex på tunnelbanan är att jämföra med att ha en stor blinkande skylt med texten


”Jag saknar alla moraliska och etiska spärrar gällande uppförande”.

 

Hur kan något så vanligt, något som ligger i så mångas intresse ändå vara bland ett av det mest tabustämplade temat att prata om offentligt.

Nu menar jag inte att det nödvändigtvis är så att alla vill dela med sig av denna del i livet vilket självfallet är att respektera.


Dock läser du tidningen, ser på tv eller surfar på Internet är det förvånansvärt ofta du kommer i kontakt med ämnet. I mina ögon är det inget konstigt, ska man förneka att sex inte är en del av vardagen för många så kan man också ifrågasätta sin självinsikt. Frågan är ju snarare vad som gör det så känsligt att tala högt om. Att läsa sexspalter i kvällspressen går bra, men när du nämner det högt på tuben får du akta dig så tanten bredvid inte drabbas av en stroke.

Med en blick som bemöter dig i form av: ”-NÄÄEE! Det var det värsta jag hört!”

 

Ta bara en sådan sak som skolan och ämnet ”sexkunskap”. Det tillägnas några lektioner där din generade NO-lärare visar upp lite diabilder på folk med könssjukdomar i Afrika, säger att det är viktigt att använda kondom och slutligen visar upp en mästerligt ritad bild av mannens respektive kvinnans könsorgan med dragna streck på vad de specifika delarna heter. Jaha, är det allt? Hur många har haft nytta av detta när det väl kommer till kritan? Förmodligen är det heller inte ämnet som det pratas friskt om varje kväll vid middagsbordet hemma.

 

Barn är nyfikna, det går inte att förneka eller bortse ifrån, minns att jag innan en simträning stod i simhallens omklädningsrum och bytte om då det kom in en pappa med sin lillagrabb. Lite här och där fanns det efterlämnade visdomsord som t.ex. ”kuk" och ”hora”. Eftersom grabben nyligen lärt sig läsa och tröttnat på ”Bamses äventyr” som han säkert redan hört 10 ggr så var han snabbt framme och började hackigt utforska dessa svårtydda skrifter.

 

”-K.. U…UUU…….K …. KUK?! Vad är det?"

 

”-Men "Lukas", man behöver faktiskt inte läsa allt som står skrivet.”

 

Tror ni att han fick ett vettigt svar utöver det? Antagligen slutar det med att han frågar sin fröken på dagis istället som kommer undra vad fan de håller på med hemma.  

 

Visst, mycket handlar om learn by doing, men samtidigt kanske det framöver skulle främja alla att släppa på smusslet och faktiskt ta det hela för vad det är.

___________________________________________

 

Dagens WTF:   ” Brittiska Amy Taylor kom på sin man med att ha sex med en annan kvinna – i dataspelet Second Life. Då begärde hon skilsmässa.”

Läs hela artikeln på:   http://www.aftonbladet.se/wendela/article3770139.ab


"Nya censuren i moderna kulturen?"

Det har blossat upp en debatt i medievärlden på alla hörn och kanter gällande den kommande ”IPRED-lagen” som planeras träda ikraft i april nästa år. Lagen ska fungera som nästa steg i kriget mot de elaka närpiraternas verksamhet. Nedan följer en definition på vad lagen innefattar:


”Så ska lagen fungera i praktiken:

1. En rättighetsinnehavare – exempelvis ett skiv- eller filmbolag – får kännedom om att fildelning sker från en viss IP-adress.

2. Rättighetsinnehavaren dokumenterar fildelningen och IP-numret.

3. Rättighetsinnehavaren väcker talan mot den misstänkte fildelarens internet-operatör  i domstol (tingsrätten).

4. Internet-operatören får yttra sig till domstolen.

5. Om rättighetsinnehavarens bevisning anses tillräcklig tvingas internet-operatören att lämna ut information om vilken person som står bakom IP-adressen (vem som tecknat abonnemanget).

6. Rättighetsinnehavaren kan sedan ta kontakt med personen och kräva att fildelningen upphör eller väcka talan mot personen – alltså kräva ersättning i domstol. ”

Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3758210.ab )

 

De fattiga stackars artisterna/skådespelarna har tagit tillfället iakt och återigen dragit igång sin ”tycka synd om oss” kampanj. Redan så har 37 artister snabbt visat sitt intresse och ställt sig bakom förslaget. Samtidigt som de bemöts av kritik från andra håll. Denna eviga karusell börjar tära på krafterna med skivbolagens påstridiga prat om sin rätt att få betalt för sitt arbete, som i sin tur bemöts av folkets kritik mot att det kostar mer än det smakar.

För er är det här säkerligen ingen överraskning då det suttit uppe på agendan ändå sedan -99 då fildelningsprogrammet Napster kom.

 

 Men hur ska man göra för att komma tillrätta med det hela? Ska det hårdras kan det lika gärna ses som att alla som dagligen postar klipp från youtube, tar bilder från google och citerar en tidning utan att hänvisa sin källa begår ett brott, eftersom jag misstänker att de ofta inte ”betalat” upphovsmannen för sitt brukande av materialet i fråga. Någon som kan uppskatta hur många det rör sig om?

 

Det finns många andra omkringliggande faktorer som också bör uppmärksammas, Anna Troberg skriver i sin blogg:

 

 ”Och har han och de andra skänkt en tanke på vad IPRED innebär i integritets- och rättssäkerhetssynpunkt? Det är långt mycket viktigare än diskussionen om vem som får betalt eller inte. Pengar spelar liksom inte så stor roll när vi förlorar våra grundläggande rättigheter.”

 

… eller som Oscar Swartz skriver… 


”Under en liten period av historien, egentligen bara drygt 50 år, har man på allvar kunnat sälja enskilda exemplar av en låt. Skivor. Det kunde man inte tidigare. Då lyssnade man på musik och såg konserter. Man kunde inte köpa den. Att skapa exemplar var ett stort risktagande och det kostade massor av pengar, dvs att pressa upp skivor och skeppa ut till butiker.

Men nu kan som sagt varje unge med dator vara duktigare än en skivfabrik. Exemplaren kostar noll att tillverka. Vi har en helt ny situation."

Ja, sånt är livet, precis som min löjtnant sa under en övning i närstrid då det kom till en situation då en snubbe blev bländad:

 

-GRATTIS! Solen är där och kommer alltid vara… ska du lägga dig ner och dö nu?

 

Man kan ju fråga sig själv när man gång på gång läser om dessa giriga personers rädsla för hatmail samtidigt som de i samma veva själva pekar på andra som den ständiga boven i dramat. Skulle vi sitta och kalkylera på vad dessa drar in netto enbart för konserter och T-shirt försäljning så täcker de sannolikt i många fall gott och väl summan som en vanlig ”Svensson” drar in per år. . .

 

__________________________________________

 

Dagens WTF: I tidningen  SLITZ under uppslaget ”Tjejpanelen” har en läsare skickat in, och fått följande fråga publicerad.

 

”Hej! Jag har läst sexsidorna i Slitz i flera år men aldrig fått svar på hur man som skille ska bära sig åt för att skicka hem sitt one night stand dagen efter. Jag är nämligen sjukt dålig på det, och ibland har det gått så långt att de stannat till middagstid dagen efter.”


"Körkort i kellogspaket?"

Av otroligt många som har körkort, är det extremt få som egentligen kan köra. Att vrida på en ratt kan även en Schimpans lära sig, men att samtidigt se till att ha en någorlunda överblick på vad som händer runtom och utanför i trafiken är till synes inte lika lätt för alla.

 

Att t.ex. ”inte använda blinkers” blivit ett mindre dilemma är ett faktum. Du kommer till en korsning från en mindre väg, du har väjningsplikt och bortsett från en bil lite längre bort är det fritt fram att köra. Det du omöjligt kan veta är att föraren i den andra bilen tänkt svänga in på din väg, men är för lat för att klicka till den lilla spaken på vänstra sidan ungefär 1 dm från ratten. Så du får helt enkelt bromsa in och tålmodigt vänta.

 

 

Sen har vi det här med hastighetsbegränsningar. Alla ni som övningskör eller har gjort vet att om man håller 50 km/h på en 50 väg. Kommer det inom kort tid dyka upp en lång karavan med bilar bakom med förare som gestikulerar ilsket att du kör som en j*vla sjösnigel, men ändå vägrar de att köra om eftersom de inte planerat att köra ”så mycket snabbare.”

Lite fel enligt mig att dessa ovana nybörjare som har de tillräckligt jobbigt ska behöva svettas sönder av stress eftersom du ligger klistrad en meter bakom dem. Brukar du tycka om när du kan se föraren i den andra bilens finnar i backspegeln?! Nej, tänk, tänk igen…

 

Dessa vilsna typer (inte sällan småbarnsmammor) är inte heller sällsynta. Det gäller att vara på sin vakt då rätt som det är så svänger det in en bil precis framför näsan på dig som upptäckt i sista stund att den ligger i fel fil. När du sen kör om och sneglar på dem, så sitter det med en tidning över ratten och blicken fäst mot backspegeln samtidigt som de pillar med sin eyeliner. Bra jobbat…

 

Sen något jag har svårt att få ihop är Sveriges officiella lagstiftning gällande rattfylleri. Jag läste förut om en man som blev tagen för rattfylleri två gånger under loppet av några timmar av samma Polis. Det visade sig att han efter det första tillfället bara gått hem och tagit reservnycklarna och kört vidare.

 

Hur kan något sådant hända?

Du får 7 års fängelse för att ha koks på fickan, men kan köra rattfull utan större påföljd. Är det så det ska vara? Hur många har inte fått sätta livet till för att någon alkoholiserad idiot suttit bakom styret, kanske är på tiden att se över sina prioriteringar lite…

__________________________________________

 

Dagens WTF: ”Greta Segerson, 93 år, kan vara världens äldsta rappare.

Hon har blivit lokalkändis i Göteborg och hennes sjömansrap spelas på Youtube. ” 

 

Läs hela artikeln på:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3749159.ab


"Dålig lyrik gör dig unik.."

Musik är ett kontroversiellt ämne då det finns miljontals med artister och genrer. Smaken är som baken och som någon klok person sa så ska man vara försiktig med att peka ut och kalla något för ”dålig musik.”

 

Roligt värre så kan ni säkert gissa att detta inte påverkar mig det minsta utan jag har ägnat mig åt att lite hastigt sammanställa en hitparad över vad vi kan kalla ”Top 3 DÅÅLIG MUSIK!"  

 

1.

 

Första plats går till Pontus Johanzon, mer känd under artistpseudonymen Pontiak. Han har tidigare bl.a. medverkat i tv-profilerna Filip och Fredriks program ”100 höjdare” där han berättar lite om sig själv och även framför en av hans stora mästerverk ”80-talet.”

Om man nu ska våga kalla det för musik så är det en blandning av Electro/Rap… texterna saknar all form av sammanhang och framförs i total O-rytm. Visst har fenomenet Pontiak slagit igenom, men är det för sin musik…

 

Lyssna på Pontiak: http://www.myspace.com/pontiaknu  

 

 

2.

 

Basshunter, alternativt DJ Jonas Erik Altberg, det är nog ytterst få idag som lyckats hålla sig undan så pass väl att de sluppit undan denna huvudvärksframkallande dissonans. Till monoton eurotechno brukar Jonas dataförvrängda röst sjunga om helt meningslösa saker. Ska du uppskatta det här ska du helst ha för mycket fritid eller inneha för hög halt av dålig smak, annars kan exempelvis, ”Vi Sitter här i venten o spelar lite DotA o pushar på o smeker med moståndet vi leker…” bli lite svårt att associera till. Jag trodde jag var säker, då jag i somras på en nattklubb i Amsterdam festade loss, då plötsligt musiken slår om och, ”Jag känner en bot” börjar ljuda i lokalen. . .

 

Lyssna på Basshunter – Boten Anna: http://www.youtube.com/watch?v=Yw_yYJR5Wsc

 

3.

 

Tredjeplatsen går till ingen mindre än killen som gjort en av världens mest kända och samtidigt mest hånade låtar. Robert Matthew Van Winkle, aka Vanilla Ice, han som sägs vara den ”förste vite rapparen”. Visst att hiphop i stora drag alltid handlat om att berätta om sin mörka uppväxt, dyra bling-bling och vilken pussymagnet man är. I låten Ice Ice Baby så kan man däremot stöta på tunga punchlines såsom ”Take heed – caus im a lyrical poet Miamis in the scene just in case you diden´t know it”… det är knappt att det rimmar och ja, låten är en klass för sig.

 

Lyssna på Vanilla Ice – Ice Ice Baby: http://www.youtube.com/watch?v=MxN_pbMOFk0

 

Det har till och med drivits så långt att Jim Carrey samlade lite kraft och gjorde en parodi på denna låt. Enligt mig är det inte så mycket överdrivet jämfört med originalet *

 

*Se Jim Carreys version: http://www.youtube.com/watch?v=1BTJ_n9Oqs0&feature=related     

Listan kan göras kilometer lång och det här var en liten del av vad jag anser passar in i dagens tema. Det är slående att du kan göra i praktiken vadsomhelst, och ändå lyckas.
____________________________________________           
                 
Dagens WTF:  "USA övergav en kärnvapenladdning under isen vid norra Grönland när den tappades bort vid en flygplansolycka 1968." Läs hela artikeln:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3740436.ab 

"Kungen arbetslös om några år..?"

Borta bra men hemma bäst, på vägen hem idag hittade jag en såkallad ”skvallertidning” ligga löst på tåget. I brist på sysselsättning tog jag upp den och bläddrade snabbt igenom dessa sidor fyllda med allt ointressant som möjligen går att skriva om.

 

Ungefär 90 % av tidningen bestod utav bilder på Kungafamiljen samt övriga B-kändisar som efter sitt medverkande i tragiska program som Big Brother och Robinson hamnat mitt i landets skvaller smet. Till detta hade journalisten Bluttan Bluttan Blä med övriga lyckats snickra ihop ett halvdant bildkollage med påhittade pratbubblor. Nu är den stora frågan, vem läser det här`?!

Till att börja med är det idag ingen som bryr sig om Kungen bortsett från personer födda på 1800-talet samt inbitna patrioter. Vad gör Kungen utöver att åka runt och klippa snören på obetydliga invigningar, mjölka staten på skattepengar och köpa dyra bilar för att i sin tur köra alldeles för fort i Danmark och därefter komma undan böter då han är täkt av diplomatisk immunitet? … Jo, han jagar älg också.

 

Monarkin har av någon anledning lyckats hänga kvar, men sakta men säkert rinner den ut i sanden, frågan är inte om utan när.

 

Precis lika tråkigt är det att läsa om vad Carolina Gynning och Robinson-Emma gjorde förra helgen. Är det sådan brist på tv-moderatorer att första bästa som supit några månader i direksändning eller skapat intriger på en Ö i Indonesien ska få leda varje program 3 år framåt?  Uppenbarligen…

 

Håller du inte med mig i resonemanget utan tycker det är fruktansvärt spännande att läsa om vad dessa intressanta personer åt till frukost och har på eller inte på sig för underkläder kan jag rekommendera Vecko Revyn. (Även till er andra kan jag rekommendera denna tidning då den brinner bra i kaminen. * )

 

_________________________________________________

 

Varför måste en del människor alltid tala så högt i sin mobil att du hör vad de säger på 100 mils avstånd? Du kan sitta i ena änden av pendeltågsvagnen och ändå höra hur någon tant längst bort på andra sidan gnäller på att vi alltid har slaskigt väder i Sverige eller att krämen som motverkar celluliter mot all förmodan var slut på apoteket.

 

Det finns inget som är så fel än att oskyldiga resenärer som exempelvis jag ska behöva lyssna på detta hela vägen från stan till Kallhäll (mellan Kallhäll och Kungsängen finns det tunnlar som gör att samtalet bryts vilket jag tackar gud för!)

Det jag inte fattar är varför är det såhär?! Är varannan 40+ döv, lider av exhibitionism eller vill de bara visa resten att de också hängt med i utvecklingen och har en mobil?

 

Bästa sättet att visa dessa gaphalsar hur påfrestande deras beteende är, gör man genom att också ta upp sin telefon och ringa en ”kompiz” därefter överösta deras babbel med sitt eget. Viktigt är att prata om något som är fatalt ointressant så det blir extra störande. Vill man vara extra hård kan man berätta högt om vilka idioter som sitter runtomkring en och, oj vad tyst det blev. . .

_______________________________________

 

Dagens WTF: "En bil kraschade på fredagskvällen in i ett upmurat uterum i centrala Skurup, Polisen trodde först det var en   smitningsolycka men sen upptäcktes de två bildårarna i baksätet - en dvärgschnauzer och en kinesisk nakenhund" - Aftonbladet   2008-11-07

"Du duger som du är?"

För de som hänger med någorlunda i nyhetsvärlden så kunde man för en tid sedan läsa om Agnes 9 år, som fått sitt skolfoto retuscherat. Utan att ha blivit tillfrågad först hade fotografen i efterhand tagit bort två röda prickar på hennes kind.

(artikeln: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3538440.ab )

 

Jaha, ”ingen big deal” tänker en del, hon fick ju trotsallt ett fint kort. Men man kan istället också börja fundera över vad det skickar ut för signaler. Utseendet spelar successivt in mer och mer, men på samma gång så finns det en fin gräns då det börjat gå lite väl långt… vad hände med klichén ”du duger som du är?”, som alltid lärs ut redan första dagen på dagis? Ne, tydligen är det inte riktigt så det ser ut idag i vårt moralkorrekta land…

 

Att en 9 årig flickas skolfoto inte duger kan ju bara ses som toppen på den trend som hela tiden eskalerat. Tidningen KING har för inte länge sedan skrivit om ”groomingtrenden” hos män där det visar sig att 58 % plockar ögonbrynen…

 

1. à  http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2417895.ab

 

2. à  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3535656.ab

 

Är det inte märkligt att man sedan om några månader läser och ser i media om hur utseendefixeringen blivit ett problem, men vilka är det som förstorar och bidrar till problemen i grunden…

_______________________________________

 

De senaste åren har det förekommit tiggare på pendeltågen i Stockholms län, ni som åker dagligen vet precis vilka jag syftar på. De som i sina märkeskläder springer runt med ett 30-tal lappar som är inplastade och datorskrivna med någon påhittad historia för att väcka övriga resenärers empati.

 

t.ex. ”Hej jag heter Falafel och komer fron Narnia, snella hjälp mig jag har 15 barn och alla har reumatizm, min fru är blind och vi har inget jobb.”

 

Jag minns att det i början inte var helt ovanligt att en och annan tant tyckte synd om dessa filurer och gav en slant. Jag tänkte att vid det här laget kan det omöjligen finnas folk som fortfarande läser dessa lappar och tror på vad som står skrivet. Trots det finns fortfarande en handfull människor som stödjer denna organisation(!) som tjänar pengar på att öppet tigga från andra.

 

Så till dig som tror att du gör någon, någonstans en tjänst genom att ge bort cash

 har missat att de inte går till en blind fru och massa barn med reumatism utan hamnar hos någon ”maffiaboss” som listat ut ett sätt att tjäna pengar på andras välvilja och har ungefär 10 bilar mer än du samt ett palats på Djursholm.  Sen precis som i marknadsekonomin hänger tillgång ihop med efterfrågan, slutar man ge pengar kommer de inte heller löna sig att tigga. .

 

_______________________________________________

 

Dagens WTF: Det finns numera ord för allt, att utföra penetration på det kvinnliga könet med huvudet benämns på ett smidigare sätt som skinning. . .


RSS 2.0