"Luften är fri?"

Ännu ett dramatiskt inlägg om diverse randomproblem i vårat välmående land samt globalcentrala huvudstad.

Under veckan står jag högvakt på Stockholmslott, inte omöjligt det segaste och mest underbetalda slavjobb på denna sida av jordklotet, då man med sina 72 kr om dagen utför viktig verksamhet som att putsa ridstövlar respektive mockabajs i ett stall fullt av kastrerade + utvecklingsstörda hästar.

Värsta tiden är nog trotsallt när man står stilla framför en kur man absolut inte får gå in i om så någon skulle stå och pissa på dig från slottstaket. Samtidigt som du ska le så att bussen med ryska turister utanför kan ta en miljon kort med sina engångskameror. Kul.

Efter en tid byts kommunisterna av och du får istället spana in finniga tonåringar som visar upp för grabbarna hur coola de är då de står med ena luften över säkerhetslinjen och knappt hörbart pga. Målbrottet fnissar “luften är fri”.   

Tiden rullar på och under natten står du istället och lyssnar på en alkis som i kronologisk följd berättar sin livshistoria, lika spännande som att se en vänskapsmatch i flickor 94s division 3.

Är du också sugen på att se denna överväldiga attraktion så är det bara att glida förbi, har du tur så kommer du förbi vid avlösning och får se hur vi 1,5 meter från varandra skriker att vi ska bevaka backar och fasader samt i synk marschera iväg.  Jätteroligt faktiskt.


Avslutningsvis så vill jag säga att jag åker redan nu 2 timmar före utsatt tid då jag litar lika mycket SL och  SJ som på att en hungrig kambodjan inte käkar upp en godispåse han har framför sig. Varför förklarar Magnus Betnér i klippet nedan, amen *





 *




Dagens WTF:

 

RSS 2.0