"Hej, jag är Inge Snell?"

En del namn är vanligare än andra, med en kvalificerad gissning så heter hälften av nationens befolkning Erik, Sven eller Mahmud. Men mitt i denna namntrend förekommer också de som bryter normen totalt och skapar kaosvågor på folkbokföringens polygrafer.

 

Det är lite som med Jesus, det nämns här och där men ingen har sett eller stött på dem? Ibland undrar man vad föräldrarna tänkte på när de gav sitt barn namn som "Bruno Grön" eller "Inge Snell."

 

Humor är aldrig fel, men jag undrar om individerna själva uppskattar det lika mycket. Sen vad har folk för  moral och etik i bagaget när de döper sin dotter till Ann Ahl, eller Ben Dover?



 


 

 

Finns det något bättre än när ironin fångas på bild?

 


 

 

Dagens WTF: För några dagar sen stod det om Alfie 13 år, som nyligen blivit pappa… (läs artikeln på http://www.expressen.se/Nyheter/1.1466354/nybliven-pappa-och-bara-13-ar )

 


"-Hej vill du lära känna Gud?"

Om det finns färdiga klistermärken att sätta på ytterdörren med ”Ingen reklam tack!”. Varför finns det då inte motsvarigheter som till exempelvis ”Ingen fundamentalistisk broschyrpropaganda tack” eller ”Jag har mattor, så det räcker!” etc.…?  .

 

 

Jag har inte fört någon statisk över alla tillfällen jag stött på dessa typer som älskar att knacka på dörrar vid opassande tider. Men oavsett så har mitt arma sinne hunnit utveckla en gedigen allergi över att få lördagsmorgonen förstörd av vilsna själar från bl.a. Jehovas vittnen.

 

En morgon för nått år sen hade jag varit på ”kalas”, då kroppen alltid skriker efter sömn när man navigerat sig hem så var det sömn på agendan, tills…

 

Ungefär kl. 7 på morgonen ringer dörrklockan, i vanliga fall går det att ignorera, då normala människors tålamod snabbt rinner ut, men inte denna gång…

… så tillsist pallrar jag mig upp ur sängen i underkläder för att se om det är granen som bakar bullar och fått slut på mjöl eller någon annan dåre… När jag öppnar dörren står en man i kostym med en matchande coop-forum påse i handen, och han går rakt på sak..  

 

”- hej, jag tänkte ställa några frågor, och undrar om du vill lära dig mer om gud?”  

 

Heh, Ne jag drömmer nog fortfarande… för det är ju faktiskt helt normalt att det ringer folk på dörren 7 en lördags morgon och frågar om du tror på en påhittad gubbe uppe bland molnen... För att försöka intala dig om du ska få en free-ticket till himmelen. Ja vet inte, men prova med grannen. )

 

”-Tjena, nej jag tror nog att jag inte är så intresserad faktiskt, tack.”

 

”-… Jag har ett par broschyrer med mig som jag tänkte att du kunde….  (är gubben döv eller dum, svårt att avgöra huh? Om du läst svenska liiite mer än bibelkunskap hade du kanske förstått vad nej betyder.) ...läsa.”

 

… Ja vad trevligt, men jag är helt seriöst verkligen inte är intresserad!”

 

… i ett försök att stänga dörren lyckas denna lömska man klämma in sin fot emellan…

 

”… Du kan iaf ta de här två, det står lite allmänt om våran förening.. . (du menar er SEKT? Vilket är ungefär lika intressant för mig som blondinbellas memoarer! Och för det andra vad f*n gör du? ? ? )

 

”-NEJ, jag är inte alls intresserad och kan du vara vänlig och flytta din fot från min dörr??

 

… då personen fortfarande inte insett faktumet att jag bryr mig lika mycket om det han säger som det regnar i öknen, är jag tillsist tvungen att putta iväg honom… vilket också gick relativt smärtfritt. Men halvvägs till sängen hör jag hur brevinkastet bakom mig öppnas, och att det forsar in papper…

 

...Alla har vi en tunn gräns, över hur mycket vi kan hålla igen, men tillsist rinner det över…

 

Blixtsnabbt gör jag en 180 graders manöver, för att i nästa sekund stå i dörröppningen där en man i kostym tillsammans med en matchande coop-forum påse, badar i ett religiöst pappersregn till en symfoni av skällsord.  

Kanske inte den trevligaste lördagsmorgonen för någon av oss, men och andra sidan vad gör man inte. .  .  Kanske inte vore så dumt med de där klistermärkena i efterhand?

 

 


 

 

Dagens WTF: Även polisen firar sin examen, men kanske inte på det mest passande sättet?

 

”De nio poliserna skulle fira att de avslutat sin internutbildning till piketen.

Då hyrde de in en manlig strippa och poserade nakna på fotografier med sina tjänstevapen.”  

 

Läs hela artikeln på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4360036.ab

 


"Det skitigaste jobbet?"

Häromdagen fanns det en artikel i tidskriften Stockholm City om ”det skitigaste jobbet.”  Någon enväldigjournalist hade efter egna mätningar kommit fram till, och utnämnt Sanerare, till det värsta yrket…

 

Vad gör en Sanerare? I exemplen var det allt från att tömma frysar på ruttet kött, till att plocka bajs i en gubbes lägenhet som lekt med lavemang…

 

Efter att ha ägnat ungefär 10 sekunders eftertanke över det hela insåg jag fort att jag på rak arm kunde nämna en hög andra yrken som har det mins lika illa som de stackars Sanerarna.

 

 

Sopgubben: Hela dagen åker du runt i en grön rejälsoptunna på hjul och skördar hushållens avfall som riktiga hjältar av ekosystemet. Samtidigt som de blivit så immuna mot stank av död apa att de själva inte märker av den fören de åker pendeln hem, och alltid har en ”egen kupé”. .

 

Trottoarstädare: De vi alltid ser springa runt med en XXL Pincett i handen som de plockar upp cigarettfimpar, glasspinnar och diverse småskräp med. Nästan lika effektivt som att tvätta bilen med en tandborste, och tillråga på det alltid en massa folk i vägen, för att förbättra arbetsvillkoren lite till…

 

Telefonförsäljare: Förmodligen den mest hatade yrkesgruppen, som alltid ringer vid lämpliga tider som 07.30 en tisdagsmorgon, och frågar vilket abonnemang du har. För att hinna få fram sitt fiffiga erbjudande rappar de i 200km/h, och vartannat 233dje samtal lyckas de lura en pensionär vilket ger dem 4 kr i provision… 

 

Men den yrkesgrupp som verkar ha det sämst nu är popstjärnorna. Nuförtiden laddar ju alla hem musik så det har visat sig vara riktigt synd om dem, eftersom de inte längre tjänar lika många miljoner som förut…

 


 

 

Dagens WTF:

 

En man friades från rattfylleri då han skyllt på att det var Alfons Åbergs låtsaskompis Mållgan som kört…    läs hela artikeln på ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4350187.ab )


RSS 2.0