"Snö = Kaos"

SL (Stockholmslokaltrafik) är i stort behov av att se över sin verksamhet, kan inte minnas sist det gick att åka till stan och tillbaka utan att fastna på någon obskyr hållplats/station för att det blivit ”signal fel” eller inträffat en ”en olyckshändelse” (någon har alltså slängt sig framför tåget i 95 % av fallen) … visst, shit happens(!) Dock är det fortfarande oktober och vi kan ju redan nu ställa in oss på att det säkerligen kommer bli ännu fler förseningar allteftersom julen närmar sig.  Men, frågan är ju hur det alltid så fort det börjar snöa ute lyckas bli en stor överraskning för SL och i sin tur orsaka totalt kaos!

 

Nej vi har inte -30 C på sommaren och det springer inte heller runt isbjörnar på gatorna, men vi ligger inte heller intill ekvatorn. Så oavsett klimatförändringar och dylikt kan det snöa i december vilket även är enkel matematik för en fisk. Trots det kommer vi om några veckor höra i media om hur hela Stockholm står stilla då ingen satt på sina vinterdäck eller smörjt in pendeltågen. . .

___________________________________

 

Dagens WTF:

 I månadens nummer av SLITZ (November 2008)  under delen ”Sanna historier” kan man läsa detta…

 ”Jag fick för mig att jag skulle piffa upp mitt och min flickväns badrum lite grann, och installera en snygg hylla i ek. Jag tog fram min stora, fina borrmaskin och började göra hålen. Nästan genast tappade väggen allt motstånd, och kände hur borren skar in i ett mörkt hålrum och skar in i någonting som klirrade. Mystiskt, tänkte jag, det finns någon sorts hålighet inuti väggen. Jag hämtade min ficklampa och försökte se vad som fanns inne i hålet. Jag såg hur det glimmade till där inne. Eftersom jag inte kunde lägga band på min nyfikenhet gick jag och hämtade min lilla tigersåg och gjorde ett större hål i väggen (som ändå skulle döljas av en nyinköpt spegel). Jag gjorde ett tillräkligt stort hål för att kunna komma in med handen. Mycket riktigt var det någon form av lönnfack. Jag stack in handen, fick tag på en flaska av någonting och drog ut den. Det var en gammal flaska rakvatten, som måste stått där inne i flera decennier. Jag stack in handen igen och drog ur fler och fler grejer.

Tillsist hade jag en liten skatthög full av gamla värktabletter, rakblad och mycket annat konstigt. Plötsligt hörde jag en röst ur hålet. Jag tittade in och fick syn på ett ansikte. Ansiktet informerade mig förvånansvärt lugnt och sakligt om att det tillhörde min granne, och att jag hade sågat mig in bakvägen i hans badrumsskåp och snott alla hans prylar.”

 

Ja, vad gör man inte.


"Om jag kommer in, jag kommer knappt ut"

Var ute igår kväll med grabbarna, blev en helt okey kväll, mycket folk i rörelse och humöret var på topp, men det finns ett ”litet” problem med Stockholms nattliv… att komma in på dessa ställen.

 

Innan vi fortsätter spinna vidare på temat tänkte jag att de kan vara bra att titta på och reflektera över följande videoklipp. Ni har säkert hört talas om Shan ”the man” Atci som bl.a. är känd från stand-up programmet ”Stockholm live” samt Björn Gustafsson som blivit national hjälte efter sitt medverkandet i melodifestivalen och parlamentet

 

 

Björn:    http://www.youtube.com/watch?v=N92g4uI-hSg

 

Shan: (OBS efter 4 min)    http://www.youtube.com/watch?v=Qz351wPvKVg 

 

Visst, det är humor och man kan inte frångå att det i många perspektiv är något överdrivet. Men samtidigt ligger det otroligt mycket sanning i grunden. Igår t.ex. stod vi i kön till ”Fellows”, fans en del folk framför oss och redan på förhand kunde man tydligt se hur det sorterades friskt vid dörren. Så oväntat nog blev vi inte insläppta då ”grabbkvoten” för kvällen redan var fylld. (vi var 3st killar) Efter oss stod ett tjejgäng på ca 8st, det absurda var att de fick precis samma svar, fast med den skillnaden att de släpptes in.

 

Vart är logistiken i att 8 tjejer kommer in när det är ”fullt”, men inte 3 killar?! Resonemanget är egentligen inte komplicerat och det finns argument som talar både för och emot detta. Förmodligen stämmer det också mycket väl att grabbar inte sköter sig överlag på samma sätt som tjejer. Däremot är det likväl diskriminering oavsett om du blir nekad pga etniskbakgrund eller kön. Men det är tydligen inte lika aktuellt att diskutera då det anses viktigare att snacka om kvinnors rätt till lika lön osv. Med det sagt menar jag inte att det är fel och irrelevant, utan snarare att man också kan peka på annat som skulle kunna finnas med på medias dagordning…

 

_____________________________________________

 

Dagens WTF:  Det sägs att folk i Norrland är lite annorlunda, vilket det här klippet ger ett bra svar på.

 

http://www.youtube.com/watch?v=WivTG7l5jR4


"10 små moppepojkar"

Var på posten för inte så längesedan för att skicka ett brev. Att gå till posten för att skicka brev är ungefär som att gå till banken för att överföra pengar, alltså något nästan ingen gör längre. Tackvare att någon listig person uppfann Internet har vi ännu en gång gjort livet lite enklare för oss.

En av fördelarna med detta som fallit i glömska är att man slipper massa onödigt tjafs med gamla byråkratiska tanter som istället för att vara glada över att det kommit in någon senaste halvtimmen utnyttjar det till att läxa upp dig i hur saker och ting skall vara. 

 

En klassiker är ju postens nummerlappsystem, minns alltid hur entusiastisk jag var en gång i tiden över att få trycka på denna maskin som spottar ut en papperslapp med ett nummer. Eftersom lapparna kommer ut bakochfram så blir första reaktionen ”WTF, nr 99, är det 60 personer före mig i kön?!” … för att du sedan lika snabbt inser att det egentligen är nr 66.

 

Nu är det roliga att när jag senast besökte posten så var det helt tomt, så därför kändes det lite onödigt att slösa på statens pappersrullar men de facto var det visst helt fel utan nummerlapp kommer de inte lyfta ett finger för din skull… Alltså fick jag gå tillbaka hela 2 meter för att ställa mig i en ”kö” med mig själv. Slutligen följer en mindre mattelektion i ”portokunskap” för att efter massa onödiga minuter få sitt brev i lådan.

 

Det är nästan så man drar sig för att besöka dessa ställen då det alltid blir ett helt projekt av varje liten sak. .

______________________________________________

 

Såg häromdagen det som efter Dr Alban fått termen ”moppepojke.” Nu finns det ju otroligt mycket som kan sägas om dessa, men en sak jag fastnat för är att de åker omkring på sina supertrimmade vespor med hjälm, som sitter överallt men inte på huvudet! Kan någon som är lite mer insatt vara snäll och förklara för mig syftet med detta?

 

 

För några månader sedan kom jag till min bil och upptäckte att tanklocket var uppbrutet. Någon lokal-ninja hade alltså under natten smugit sig genom ett tjockt buskage (det fanns tydliga spår...) och försökt att genom en avklippt trädgårdslang suga ut bensin. Tråkigt nog fick denna förövare inte med sig någon större mängd om nu något alls. . .

 

Har svårt att tänka mig att det är ryska maffian eller Cosa Nostra som ligger bakom denna kupp utan snarare någon pundare, eller moppepojke vars veckopeng inte riktigt räckte till. . . 

 

Så därför tänkte jag nu göra en liten guide till dig som sysslar med detta så du framöver har lite större framgång.

 

1. Istället för att slita dig fram genom en 3 meter hög häck av taggbuskar så kan du gå runt, det är en omväg på ungefär 40 meter men du slipper å andra sidan se ut som att du blivit våldtagen av en katt.

 

2. Se till att ha en tillräckligt lång slang som når hela vägen ner till tanken, annars kan det bli svårt att suga upp soppan, (även då jag kan tänka mig att du e bra på att suga.)

 

3. När du slutligen fyllt upp dina petflaskor så märkte du säkert sist att de väger lite mer än när de är tomma. Så det kan ju vara en fördel att ha med sig något som du kan bära i för att underlätta flykten, sen kan du t.ex. också sno en cykel när du ändå håller på så blir det inte lika tungt samt att du slipper lämna kvar hälften i busken(!)

 

Eller så kan du göra livet lätt för dig och istället panta samtliga flaskor på konsum nästa dag så har du sparat dig själv och andra en hel del besvär och köpa din egen bensin som vi andra gör.

 

_________________________________________________________

Dagens WTF:  MSN-news  har idag en artikel där de gjort en undersökning och kommit fram till att

"Är du Volvoägare så är det troligt att du någon gång har råkat ut för olyckshändelser i bilen, till exempel spilld mat eller dryck. Är du dessutom man är det ännu mer troligt att du har klantat till det i bilen."

Det gäller somsagt volvoägare *

"Realityshow? NO!"

 

Dagens tema, television. Vad f*n har hänt, när jag var liten och på den tiden fortfarande tittade på tv var det fullspäckat med intressanta program som Lilla hjärnkontoret, Vetenskapens värld, Jeopardy osv. Program du kunde lära dig något av.

 

Nuförtiden känns det som att det visas skit på varannan kanal. Värst av allt är att det tycks vara alltför många som sitter i sin tv-soffa varje kväll och njuter av att media fyller deras vardag med detta. Framförallt sänds störst mängd blaj på tider då barn fortfarande står för majoriteten av tittarsiffrorna . .   försök sen få dem att inse att livet inte ser ut som i Desperate houswives eller Dr Phil. . 

 

Ett bra exempel på ett dåligt program är TV6 japanska Copycatshow ”hål i väggen”. Bara efter man hört namnet går det att gissa att det här är en riktig cirkus. Inte heller blir det bättre av att programledare är Johan Petterson som är känd sedan tidigare bl.a. för sina insatser i barnprogrammen Dr Mugg, Bröderna Fluff osv.

 

För er som ”missat” detta kvalitativa humorprogram så går det att sammanfatta i att två lag tävlar mot varandra på så sätt att de ska ta sig genom olika hål i en vägg som kommer mot dem. Misslyckas de kommer de råka ut för ett extremt hårt slag av en frigolitvägg som knuffar ner dem i en pool.

 

Nu till självaste haken, eller vänta, det finns ju ingen! Vart är det roliga?! Har själv inte varit med i programmet personligen och det kan hända att det är lite små roligt för deltagarna, men för mig i soffan är det helt kasst!!!  

 

 

 

Nästa riktigt dåliga program är ”Make me a supermodel”, ”Top model 5”,”Americas next topmodel” och hur många andra det nu finns. . 

 

Nu ska jag vara försiktig då jag är väl medveten om att det kryllar av folk med dålig smak runtom i världen, dock tror jag inte dessa läser denna blogg *.  De här programmen är tråkigare än att lyssna på dagisbarns luciatåg!

 

Även om man inte själv sett programmet så tror jag rubriken talar sitt tydliga språk, det handlar som alltid om en grupp människor som ska bli ”toppmodeller” och följaktligen kommer en rad intriger att uppstå. Om man nu bestämt ska visa sådant sätt det på en tid då ingen tittar, typ tisdag morgon kl. halv 7.

 

 

Nu för att avsluta dagens sågning av vår medievärld tänkte jag ta upp det som kan vara mest kontroversiellt, Idol! Är det inte sorgligt att det roligaste med hela konceptet är avsnitten precis i början då man visar upp alla stolpskott som dyker upp i tron om att de är nästa generations Madonna!

 

Likt en direktsänd fabrik som tillverkar artister är det här halva Sveriges favoritshow! Varför jag inte tycker om det är delvis för att det saknar originalitet. Att vara artist är att vara en konstnär, en konstnär bygger upp sig själv genom sin egen stil, kreativitet och mentalitet. Det finns miljoner av folk som kan sjunga bra, endast fåtal håller i längden och de är de som har talangen runt om. Nej, trist att det gått X-antal säsonger och fortfarande verkar folk inte fatta…  

 

_________________________________________________________

Dagens WTF:  "Busiga stoet Gracie fastnade med huvudet i ett träd..."   Aftonbladet bjuder ännu en gång på spännande journalistik.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3538470.ab

"Sämstad vs Brastad"

Hej på er alla trevliga och glada människor, och hej övriga! Återigen har jag tagit mig tid för att upplysa er om samhällets alla större och mindre oklarheter.

Satt och surfade runt på nätet häromdagen och efter en mängd klick så trillade jag in på sidan http://tjuvtittat.se/.  Denna sida är något helt i min smak eftersom den verkligen visar hur pass skruvat det kan vara på en del håll i vårt obskyra land. På denna sida publiceras bilder som folk från alla hörn och kanter skickat in för att i sin tur förmedla till oss andra de olika konstigheter som kan förekomma lite här och där samt överallt.

Har tagit mig friheten att ”låna” ett par av dessa bilder för att gå in på en djupare analys.
(För att få se bilden lite större, dubbelklicka!)

Bild 1.
                     


Denna togs utanför en utav IKEAS kundparkeringar. 
Egentligen är det inget konkret fel då det är bra(!) att det finns parkering för rörelsehindrade och att de har papperskorg nära tillhands. men kombinationen får mig att undra om det ligger ett dolt budskap bakom eller om de personer som satt upp dessa två ting helt missat att ta en titt på hur de ser ut tillsammans?

 

 

Bild 2.

 

3

 

Det är inte nog skoj att det faktist finns två hålor som faktist heter såhär, utan de ligger naturligtvis inom ungefär 1 mils avstånd från varandra också, helt otroligt. Måste vara roliga fotbollsderbyn i korpen mellan dessa två.  Vet ej vart bilden är tagen kanske i "Sådärhult" ?

Bild 3.

2hmm?! 1

Det sägs att det finns en marknad för allt, och ibland kan man faktist undra...

Finns många fler bilder på tjuvtittats så se detta som ett litet smakprov *

_____________________________________________________________

Dagens WTF:   När du kommer in på en bank där det i nummerlappsmaskinen finns ett antal knappar att trycka på varav på en det står "Kassa ärenden"

RSS 2.0