"Smarta droger"

Har ni märkt att det finns stora tuffa killar, som när de går på gatan får alla andra att byta trottoar, men under deras Ramboskal finns ofta en väldigt mjuk personlig sida och denna kommer alltid fram vid speciella tillfällen. När deras mamma är i närheten/ringer.


Har en kompis A, som har en relativt "grov" röst i vanliga fall, men så fort hans mamma ringer förvandlas denna annars macho typ till en oskyldig liten pojke. Dock är det roliga att direkt efter samtalet återgår A till sin normala röst.


Nu är ju frågan om den här "kroppsmekanismen" slås på av sig själv eller inte. Samma sak har jag märkt med invandrare som kan ha en lätt brytning till vardags men när de ska ringa till t.ex. sin gynekolog så talar de helt plötsligt lika bra som vilken annan svensk som helst, dock är brytningen tillbaka direkt efter samtalet. . .     hm...
__________________________________________________

I månadens nummer av Slitz ( 9 / 2008 ) Finns det en artikel som heter "Smarta droger" . Och handlar om designerknarket som går att köpa via Internet. I artikeln finns en intervju med en kille A, som provat på designerdrogen Bromo Dragonfly. Det slutade med att A:s kompis dog och A själv fick amputera delar av fot och hand.

Det sjuka med det hela är hur ett preparat som endast skiljer sig med någon molekyl från illegala droger, kan säljas helt öppet på nätet.  På http://www.smartdrugs.nu/ fins flera av dessa än så länge "lagliga droger" att köpa och beställa hem öppet för vemsomhelst.

Det är tom. så att kunderna kan likt som på pricerunner gå in och betygsätta samt kommentera varorna, t.ex. skriver en person "Mephedrone är den bästa lagliga drogen jag någonsin har testat".  I mina ögon är det här helt skruvat, man får inte ladda ner musik på Internet men det är okey att sälja droger som folk redan bevisligen dött av?!  Känns som det är dags att se över läget . . . 
___________________________________________________

Dagens WTF:  Köp en kastrull på blocket?   http://www.blocket.se/vi/12992201.htm?ca=11_s


"Minifläkt med vattenbehållare"

Är hemma i det civila denna helg, och för första gången på länge har jag faktiskt tagit mig tid till att titta på tv. Tycks alltid bli lika förvånad över hur mycket av sändningstiden som är reklam, men tro det eller ej så var det inte vad jag kom att tänka extra på. Zappade runt och på MTV gick det klipp från olika MTV Music Awards! Som vanligt är det fullproppat med folk i publiken vilket givetvis utnyttjas av programledaren som var och varannan minut skriker till publiken

"You are amaaaaazinnng"  som följs av ett stort vrål från publiken. 

Det är inte bara programmledaren utan varje enskild artist(!) som ska gå fram till podiet och ta emot sitt pris måste givetvis också börja med att tacka och ge cred till publiken X-antal gånger. Som att Rihanna skulle bry sig om hur "Kalle" på rad 167 egentligen mår. Nej, det är bara tidsfördriv och enligt mig delvis för att de inte vet vad de ska säga.

Nästa gång melodifestivalen sänds, för anteckning över varje gång det kommer en uppmaning till publiken och ni kommer själva snabbt inse att 1/4 av programmet hade kunnat klippas bort...
______________________________________________________________

Var på bio ikväll i Kista galleria och för att fördriva tiden mellan biljettköpet och filmstart gled jag in på Clas Ohlson. Det var som att få en box i ansiktet när jag märkte att det som annars är en så "bra affär"  verkar blivit något av en motsvarighet till rusta. Efter bara några meter från entrén går jag förbi en hylla med texten "Minifläkt med vattenbehållare" ... Ja det ser ut precis som det låter, men, är det bara jag som reagerar på detta?! Det kan ju omöjligt finnas folk som kommer in och säger

-"Nämen titta, en minifläkt med vattenbehållare, en sån här har jag letat överallt efter utan att hittat!"

Nej, skulle faktiskt inte skada om den andelen krimskrams som finns på marknaden började minska..
_______________________________________________________________

Dagens WTF:  En kvinna blev skjuten med en kanon(!) på ett bröllop.... läs mer på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3213179.ab

"Snel hest"

"WaZUp", är hemma på  permission, har haft en relativt rolig vecka (ja, jag ligger i lumpen.)  För tillfället ligger jag inne på K1 i Stockolm där dagarna tillbringas i stallet och där träning pågår i att ta hand om samt rida häst inför en kommande högvakt . 

Jag tycker om djur, stora som små, söta och fula, har t.om. ridit som yngre. MEN, dessa paradhästar är nu inte små söta ponnys som finns i 99,7 % av Sveriges ridskolor. Utan stora avlade valacker som väger Redan första dagen fick vi i uppgift att göra basic åtgärder innan de ska ridas etc. Många saknar hästvana och jag kan förstå att man blir nervös bara av tanken att gå in till det där djuret och börja lulla runt. Då I samma veva som vi(nybörjare) ska gå in till varsin häst som drar öronen bakåt, viftar och slänger med huvet och sparkar med sina hovar i marken står en instruktör bakom och säger: 

 "det är ingen fara, han gör ingenting"   ....   Ne just det...   heh.. 

Överlag så har jag flera gånger gått på stan då det passerat  förbi en ung kille med sin originella pitbull som har ögonen fästa på dig, ,morrar samtidigt som den dregglar ner halva gatat och drar så kopplet knappt håller ihop,.,.  då mot all förmodan kommer den ´lugnande frasen  "han är inte farlig" ...  
____________________________________________________

Dagens WTF;  Följande är citerat från morgonens uppställning med vår Kapten som skriker:

"Jag hatar folk som har långt hår, det är det äkligaste jag vet, det finns de som är vana vid att ha långt hår, och med andra ord är vana vid att ha det äkligt, för oss andra som inte är det, är det bara äkligt."

"Jag hälsar, men bara om du hälsar först"

"Hej", ett ord som består av 3 bokstäver samt tar en sekund att uttala. Ändå tycks det som att majoriteten av Sveriges befolkning har stort problem med att trycka fram det. I t.ex. sydeuropa har jag märkt att man hälsar på alla, oavsett om det är någon främmande eller inte, det är vett och etikett,  uppfostran + artighet.

Jag vet inte varför, men i Sverige tycks denna "Inte hälsa" syndrom bli mer regel än undantag. T.om. folk som man  känner och vet precis vilka det är, har svårt att säga hej. Varför har det blivit så?!  Att påstå att dessa typer inte vill hälsa verkar inte heller riktigt, eftersom om DU säger "Hej" först ,kommer inte sällan ett snabbt hej tillbaks.

Det här fenomenet förekommer inte bara när du träffar någon bekant på bussen, ICA eller i stan...     Hur ofta ringer inte någon och öppnar med den klassiska frasen  "-Öhhh tja de e jag."   Visst, det kanske är syrran som ringer och frågar om du sett hennes ficklampa. Men när du ringer vårdcentralen, 112, eller till en fast lina bör man åtminstonde presentera sig?

Minns att en kompis pappa löste dessa situationer  genom att skrika:

"-HURRU "KALLE"; DET ÄR ETT DUMHUVUD SOM GLÖMT BORT SITT NAMN I TELEFON!"

Hur pedagogiskt nu detta är lägger jag ingen värdering i *
_______________________________________________________________

Satt och tittade på nyheterna och uppmärksammade under väderleksrapporten två ständigt återkommande uttryck hos metrologerna.

 "Sol med Växlande molnighet"  samt  "Klart till halvklart"

Är det fler än jag som kännt den stora skillnaden utomhus från en dag med växlande molnighet till nästa med klart till halvklart? Nej, helt ärligt vad är skillnaden?!
______________________________________________________________

Dagens WTF:  http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_673.jpg


"Har du biljett?"

Long time no see, ligger inne i lumpen vilket bidrar till lite fritid och bloggande. Nu kan säkert någon listig person gissa på att jag kommer dra upp massa rövarhistorier från det militära, och mycket möjligt kommer det framöver dock ej nu.

Istället tänkte jag ta upp en fråga som jag fick besvara sittandes på ett plan hem till Sverige innan det skall lyfta. 

Ni som har flugit nångång kommer förmodligen känna igen denna process man går igenom innan man lyfter från jorden:

1. Du kommer till flygplatsen och mitt i vimmlet hittar du rätt check-in disk, efter för lång tid i kön får du lämna av dig ditt bagage och visa upp pass + biljett för flygvärdinan ----->  2. Mera kö för att passera "tullen" där du först måste uppvisa pass+ biljett, för att sedan ta av dig alla lösa föremål samt hälla ut din yoghurt som du eventuellt kan spränga planet i luften med ----> 3. Du har gått igenom tax-freen 5 ggr och det börjar bli dags att ställa sig i nästa kö(!) för att gå ombord på planet där du återigen uppvisar pass+biljett för flygpersonalen ---> 

För att slutligen få frågan av flygvärdinan innan planet skall lyfta

" -Ursäkta, har du biljett?"
______________________________________________________

Dagens WTF: Ryska TV-kanal gör ett reportage om hur alkoholproblemen har ett samaband med olyckor i ryska gruvor samtidigt som en gruvarbetare hävdar motsatsen, titta och döm själv...

http://www.youtube.com/watch?v=jGbw1F4lZKY

RSS 2.0