"Överkörd katt i filt någon`?"

I brist på bättre saker att göra satt jag och surfade runt på Internet och hamnade på blocket. Det bästa med denna sida är att du kan hitta precis vad som helst. Det har bl.a. en kategori med efterlysningar.

 

Denna del har i sin tur förvandlats till ett forum för kattägare, satanister, fordonsförare och övriga som kan komma i kontakt med detta djur. 99 % av dessa ”annonser” är upplagda av personer vars katt inte trivdes att leva hos, och sprang bort. Resterande 1 % handlar indirekt om katter och är insända av personer som kört över/ hittat en överkörd katt. Inget fel med tanken, dock undrar jag hur det ser ut om vi tittar på det från ett annat perspektiv.

 

Såhär kan det se ut:

 

”Vid 15 tiden bevittnade vi hur en katt blev påkörd på väg 111 strax före avtagsvägen mot allerum/jonstorp, bilen som körde på den fortsatte utan att stanna för att se hur det gick för katten. Vi kom ett par bilar efter och stannade och lyfte bort katten från vägen och stannade hos katten en bra stund och konstaterade tyvärr att den inte klarat sig.

Katten var tatuerad i örat och när vi kontrollerade den svårlästa märkningen på svenska kennelklubbens hemsida så misstänker vi att katten KAN vara hitflyttad.

Har du en katt som troligtvis är en kastrerad hankatt som väger runt 5-6 kilo och som är nougatfärgad-rödbrun med mörkare bruna ränder? Katten såg ut att vara i bra skick och enligt skk så är den född tidigt 90tal. Katten såg yngre ut och färgbeskrivningen ska också tas med en nypa salt.

Vi la katten vid vägkanten i en filt.
Skicka ett mail så berättar vi var du kan hämta din katt!

Vi kollar mailen en g/halvtimma till kl 24 00

En olycka kan hända men sitt ansvar måste man ALLTID ta!”

 

 

Denna lokala detektiv har sannolikt fått cred för sin insatts och är säkert också garanterad livstids medlemskap i PETA. Däremot ska det slipas till är ju frågan är vad vill man uppnå?  Ska ägaren komma och hämta en vid det här laget halvt förmultnad kisse som alternativt kan vara vilken katt som helst, för att därefter gräva ner den i rabatten eller stoppa upp och ha på hyllan hemma?  

 

Inte bara katter efterlyses…

 

”hej

Många av mina duvor har flygit bort på grund av duvhöken var efter de.de kan vara skadad.
Om du ser duvor som liknar nästan av de som är på bilden,du kan vara snäll ringa eller maila mig.då är jag tacksam.Vi bor i borås.

MVH s****”

 

Helt otroligt, dels att det fortfarande finns folk som lever på medeltiden och inte vet att brevbäraren/e-post inte försvinner lika lätt. Sen tanken bakom det hela är vad? Att någon med för mycket fritid ska springa runt med en hov på t-centralen och försöka fånga in motsvarande antal` som saknas och skicka tilbaka i paket?

 


Dagens WTF:   "Självmordet sändes på bästa sändningstid – har väckt stor debatt om aktiv dödshjälp i Storbritannien" Se klippet på aftonbladet tv (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3970552.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0